Welkom bij Zwemschool Guppies

Een kleinschalige zwemschool met aandacht voor iedere leerling. Die zich richt op kinderen van 4½ jaar oud. De lessen worden uitsluitend gegeven door ervaren en gediplomeerde zweminstructeurs in groepjes van maximaal vijf leerlingen. De gekozen lesstof is een opbouw van "speels watervrij" maken waarbij het plezier van het leren zwemmen de belangrijkste factor is. De rustieke en gezellige omgeving biedt ook kansen aan kinderen die moeilijk tot niet kunnen presteren in drukke en grote ruimtes. Deze kleinschaligheid geeft de leerling een gevoel van veiligheid.

Deepwater swimming

Wij hanteren een "lesstijl" en "lesvisie" die zijn gebaseerd op het "deepwater swimming" (ofwel leren zwemmen in diep water). Hierbij wordt snel (na de "watervrij fase") de leerlingen technieken en vaardigheden aangeleerd in een waterdiepte tussen 1.20 en 1.40 meter. Hierbij kan de instructeur staan maar de leskinderen niet en leert het leskind sneller zwemmen omdat er meer arbeid is in de les en er meer “zwembewegingen” worden gemaakt en dus meer wordt geleerd in kortere en effectievere tijd.

Optimale situatie

Onze lessenreeksen zijn dusdanig opgebouwd en doordacht, zodat een "optimale" situatie wordt gecreeërd. Waardoor het leskind op de juiste manier en op de verantwoorde wijze leert zwemmen en alle benodigde vaardigheden uiteindelijk zal beheersen. Het motto is hierbij dat de leerling centraal staat in de les en niet de instructeur. Per slot van rekening moet iedere zwemles voor ieder kind “een feestje” zijn en moeten zowel het leskind alsmede ook de ouder/voogd van het leskind met een tevreden en goed gevoel het zwembad verlaten.